Gümüşkaya, NerminTofur, ArifeKulak, HürüGönek, SerapKocabaş, Aytaç2015-02-192015-02-192013Gümüşkaya, Nermin, Kocabaş, Aytaç...(ve ark.)"Topraktan Ksilanaz Pozitif Mikroorganizmaların İzolasyonu"İç Anadolu Bölgesi 1. Tarım ve Gıda Kongresi,2013.https://hdl.handle.net/11492/1130Günümüzde mikroorganizmalar ve mikroorganizma kaynaklı enzimler hemen hemen bütün endüstri dallarında görev almaktadır ve gittikçe kullanım alanları genişlemektedir. Kullanım alanlarının yaygınlaşmasını ve kullanım miktarlarının artmasının sebeplerinden en önemlisi her geçen gün yapılan araştırmaların artması, yeni özelliklere sahip enzimlerin keşfedilmesidir. Bunlara ek olarak, hali hazırda kullanılan enzimlerin optimizasyon çalışmaları da ayrı bir odak noktası olmaktadır. Enzimler ya üreten mikroorganizmanın direkt olarak ya da enzimin kendisinin kullanılması şeklinde endüstride görev yapmaktadır.trKsilanazToprakMikroorganizmaTopraktan Ksilanaz Pozitif Mikroorganizmaların İzolasyonuConference Objectinfo:eu-repo/semantics/openAccess